Návštěvníky pomyslně přenese do Karlových Varů na Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, který se ale letos v lázeňském městě neuskuteční. Návštěvníci se mohou těšit na 16 filmových titulů současné světové i domácí kinematografie. Zahajovacím snímkem festivalu bude australské drama Než skončí léto v němž život šestnáctileté Milly a jejích rodičů obrátí naruby průšvihář Moses, do kterého se dívka zamiluje. Ještě než se publikum bude moci oddat originálnímu humoru diváckého hitu z festivalu v Benátkách, čeká je slavnostní zahájení . Toho se na dálku z Velkého sálu hotelu Thermal, ujme prezident festivalu Jiří Bartoška a moderátor Marek Eben. 

Ředitel festivalu Beats for Love Kamil Rudolf
Šéf B4L Kamil Rudolf: Na podporu fanoušků v době krize nikdy nezapomeneme!

Návštěvníci nebudou ochuzeni, ani o živou festivalovou delegaci. Ta zavítá do Etáže v pátek 10. července, aby uvedla snímek Bez zvláštních znamení, který diváky vezme na cestu magickou, ale nevyzpytatelnou krajinou severního Mexika, kde vládnou násilné kartely. Film uvedou Karel Och – umělecký ředitel festivalu, Kryštof Mucha – výkonný ředitel festivalu a Petr Lintimer – vedoucí produkce.
Přehlídku uzavře v sobotu 11. července americký film Honey Boy, jehož silně autobiografický scénář napsal, a jednu z hlavních rolí obsadil, herec Shia LaBeouf.

Během celého festivalu nebudou chybět ani večerní párty s DJ´s i živou hudbou, speciální lázeňské drinky, které si můžete vychutnat na pláži před kinem a další prvky, které dokreslí letošní specifickou atmosféru filmového festivalu. Lázeňská pítka, festivalové róby i letní klobouky vítány! 

Pimprléto - Divadlo loutek Ostrava
Divadlo loutek Ostrava nabídne i letos letní program pro děti

Předprodej vstupenek probíhá na portálu Goout: Tady Vary 2020 v kině Etáž, na FB – Tady Vary v ETÁŽI (www.facebook.com/etazkinobar) nebo na www.etaz.cz.

Festival se ovšem nebude konat jen v kinobaru Etáž, ale také v Minikině na Kostelním náměstí v Moravské Ostravě, v kině Art Ostrava v Domě kultury města Ostravy a v kině Luna v Ostravě-Zábřehu 

K TÉMATU

Seznam filmů

Bez zvláštních znamení – Mexiko / Španělsko
Ema – Chile
Honey Boy – USA
Jalda, noc odpuštění – Francie / Německo / Švýcarsko / Lucembursko / Libanon / Írán
Jsme jedné krve – Dánsko
Kubrick o Kubrickovi – Francie / Polsko
Luxor – Egypt / Velká Británie
Meky – Česká republika / Slovenská republika
Mogul Mauglí – Velká Británie
Na palubu! – Francie
Než skončí léto – Austrálie
Proxima – Francie / Německo
Tajný agent El Agente – Chile / USA / Německo / Nizozemsko / Španělsko
Teplouš – Jihoafrická republika / Velká Británie
Zlovolné historky z předměstí – Itálie / Švýcarsko
Zumiriki – Španělsko