Frenštátští pro tentokrát přichystali jedinečný zážitek nejen pro milovníky smyčců a nástrojů produkujících převážně vážnou hudbu, na své si totiž přijde každý, kdo má jen trochu rád muziku a také filmy. „Toto jedinečné hudební těleso, Janáčkova filharmonie Ostrava, se vrací do Frenštátu pod Radhoštěm po dlouhých letech, aby vzdala městu a jeho obyvatelům poctu při příležitosti výročí první písemné zmínky. Koncert budou tvořit filmové melodie," uvedl Marian Žárský, ředitel Mětského kulturního střediska Frenštát pod Radhoštěm.

Ti, kdo dorazí v úterý 30. října do velkého sálu frenštátského kulturního domu se tak mohou těšit na notoricky známé melodie z filmů Tenkrát na Západě, Růžový panter, Pán prstenů, James Bond či Piráti z Karibiku, ovšem v aranžmá pro šedesátičlenné špičkové hudební těleso. „Pásmo se bude jmenovat příznačně Movie night, dirigentskou taktovku bude držet Petr Šumník," doplnil Marian Žárský.

Předprodej na tuto ojedinělou kulturní záležitost začala již 8. října. Zájemci o vstupenky by se měli obracet na pracovníky frenštátského domu kultury, Turistického informačního centra Frenštát pod Radhoštěm a kina. Vstupenka stojí 200 korun.

Koncert s názvem Pocta městu začne v úterý 30. října v 19 hodin.