Prvním z interpretů pátečního večera v novojičínském hudebním klubu Galerka budou Blood Manacle. Tahle kapela už o sobě dala nejen v našem regionu poměrně výrazně vědět. Jde o zkušené muzikanty, kteří už za sebou mají nejeden koncert a společně působí velmi vyhranným dojmem.

Svůj původ odvozují Blood Manacle od roku 2004 a založení někdejší kapely Dacani Jiřím Kramerem a Robinem Janků. Za sebou má už například i předskakování rockové legendě Citron na jejím koncertě v Plzni. „V roce 2011 kapela zamířila do nahravacího studia HC3 ve Fulneku, kde připravila své Promo EP s názvem No Tomorrow, které vyšlo v dubnu 2012. Častým hostem jsou Blood Manacle ale také například právě na novojičínské Staré poště," připomněl pro Region také hudební publicista Richard Boryna.

Žádnou neznámou nejsou ani jejich následovníci Be Yourself, kteří už s Blood Manacle hrávali i dříve. I tady se můžeme těšit na vyhrané nekompromisní crossoverové metalisty s pořádně ostrými hranami. Koncert hardcore kapel Blood Manacle a Be Yourself se bude konat v novojičínském hudebním klubu Galerka na Staré poště už tento pátek 8. února od 20 hodin.

Michal Merenda

Více tipů na víkend přináší páteční vydání Novojičínského deníku a úterní pravidelná příloha Region.