Pozvání přijal Paul Batto jr. se svým bandem. Těšte se na swing i pořádné bluesové balady. Paul Batto jr. se narodil v Lublani ve Slovinsku. Pohybuje se po Evropě, navštívil Švýcarsko, Maďarsko nebo Polsko a všude na svých cestách koncertuje. „Na cestách je Paul už dobrých dvacet let, křížem krážem projel Evropu. Jeho umění oceňují jak posluchači, tak také kritikové mnoha národností," popisují jeho tvorbu autoři webových stránek.

V roce 1994 založil kapelu Riverside Blues Band, se kterou hrál nádherně čisté akustické blues. S touto kapelou natočil tři CD. Od roku 2003 se rozhodl pro sólovou kariéru. Jeho současný zpívaný repertoár sestává z jazzových standardů z produkce Ellingtona, Gershwina, Arlena či Carmichaela.

Těšit se můžeme na swing ve středním tempu vedle balady a bluesové písničky a svérázné pojetí. Jeho vlastní muzika dává vzpomenout na muziku od Johna Lee Hookera po Mahaliu Jacksona či Sinatru, vždy ale zůstává vlastním originálem. V současnosti cestuje s pianistou Ondrou Křížem a nabízejí skvělý mix blues a gospelu.

V novojičínském hudebním klubu Galerka uslyšíme Paula Batta v pátek 30. listopadu od 20 hodin. (mer)