Gwyn Ashton a jeho kolegové Nick Skelson a Damien Willams budou vůbec prvními australskými muzikanty, které na novojičínské Staré poště přivítají. Nejde o žádné mladé dobrodruhy, ale opravdu ostřílené muzikanty, kteří už mají za sebou stovky koncertů po celém světě. Tento pátek zamíří na novojičínskou Starou poštu, kde nabídnou australský jazz nejhrubšího kalibru.

Lídr kapely Gwyn Ashton se narodil ve Walesu, ale přestěhoval se do Adelaide v Austrálii, kde v šedesátých letech ve svých dvanácti vzal poprvé kytaru do ruky a od šestnácti už hrával v každém ošumělém baru, na různých festivalech a motorkářských srazech. „V osmdesátých letech se přestěhoval do velkoměstského Sydney, s vlastní kapelou dlouhá léta křižoval celý kontinent a o pódia klubů a festivalů se dělil s řadou bluesových i rockových hvězd, které podnikaly australská turné," vysvětlují v pozvánce pořadatelé blížícího se novojičínského koncertu.

Od devadesátých let cestuje Ashton po celém světě, ať už sám, se svou kapelou nebo jako předskokan veličin kalibru B. B. Kinga, Buddyho Guye, Raye Charlese, Petera Greena, Johnnyho Wintera či Waltera Trouta. Do Nového Jičína přijede se svým bandem. V novojičínském hudebním klubu Galerka na Staré poště uslyšíme Gwyna Ashtona s kapelou v rámci tradičního jazzového večera v pátek 26. dubna od 20 hodin. (mer)