Novojičínské Beskydské divadlo vsadilo tento týden na koncertní jistotu. „Po úspěšném loňském koncertu se k nám opět vrací skupina Hluční sousedé, kterou tvoří francouzská zpěvačka Céline Bossu, kytarista Jiří Martinů, basista a pianista Ondřej Růčka a perkusista Milan Kratochvíl. Jejich repertoár tvoří kombinace různých žánrů od folk-rocku přes šansony po balady," potvrdila Alena Svobodová z Beskydského divadla.

Instrumentální složku dvojice má na starosti Jiří Martinů. Kromě šestistrunného nástroje se v jeho rukou objevují například akordeon či housle. Vlastní je mu ale především právě kytara. Jeho hra je lehká a uvolněná, jde ostatně o velmi slušného muzikanta. Společnost mu dělá rodačka z francouzského Lyonu Céline Bossu.

Zpěvačka s doslova magickým hlasem už okouzlila nejednoho hudebního experta či publicistu. „Nedávno jsem měl, spíše náhodou pochopitelně, možnost slyšet jejich vystoupení. A to, co tam předvedla, respektive zazpívala, právě Céline Bossu, to na mě udělalo opravdu hluboký dojem. O jejím průzračném hlasu ještě uslyšíme, tím jsem si jistý," řekl o ní hudební publicista Richard Boryna.

S dvojicí Hluční sousedé se zatím měli možnost setkat především návštěvníci koncertů a vystoupení po celé severní Moravě, a to včetně Novojičínska. Velmi úspěšně se také účastnili studéneckého Folkového výprodeje, konkrétně už dvakrát, a pokaždé si odnesli cenu diváků a Céline Bossu jednou i cenu za nejlepší pěvecký výkon. Velmi aktivně také spolupracují s pražskou Galerií La Femme.

Ostravsko-lyonská dvojice Hluční sousedé vystoupí v novojičínském Beskydském divadle v pátek 15. února od 19 hodin. (mer)