Zpívání koled naváže na koncert novojičínského dětského pěveckého sboru Ondrášek, který nám všem, po loňské premiéře, pomůže se zpíváním koled i letos, a to na Masarykově náměstí v Novém Jičíně.

Společné zpívání začne přesně v 18 hodin, a tak, jako na mnoha místech České republiky i v zahraničí, postupně zazní písně Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán, Půjdem spolu do Betléma, další dvě koledy Štědrej večer nastal a Pásli ovce valaši jste vybrali svým hlasováním vy, čtenáři. V tomto pořadí se koledy budou zpívat.

Zúčastnit se může každý, kdo bude mít chuť, mohou se připojit organizace, jako domovy pro seniory, dětské domovy a podobně, i jednotlivci. Pokud se přihlásí na www.denik.cz/cesko-zpiva-koledy/ registrace, rozsvítíme účastníkovi hvězdičku na mapě České republiky na stránkách Deníku. Vzhledem k tomu, že ne každý může být na náměstí, pomůže se zpíváním také náš partner, rádio Orion. Na něm se také přesně v 18 hodin ozvou tóny první z pěti koled, další čtyři koledy budou vzápětí následovat. Pokud se u vás při zpívání vyfotíte a zašlete nám fotografie, my je zveřejníme.

Centrální zpívání na Novojičínsku bude na Masarykově náměstí v Novém Jičíně, připojí se Domov Hortenzie ve Frenštátě pod Radhoštěm. Připojí se k nám se zpíváním koled někdo další? 

Texty koled včetně videonahrávek najdete zde: Po celém Česku zazní pět koled - poslechněte si je