David Kollar Band je uskupení tří mladých muzikantů. Jejich frontman David Kollar je muzikantem tělem i duší, skladatel a kytarista. U našich východních sousedů je považován kritiky za vycházející slovenskou kytarovou hvězdu a v mnoha čerpající ze hry svého učitele Andreje Šebana.
Stylově skupina brouzdá na pomezí jazzu, blues, soulu a rocku má svěží podobu poctivé osobní výpovědi a navíc s velmi příjemnou atmosférou. „Pánové jsou prosáklí jazzovým feelingem, mají v sobě bluesové mojo, funkový groove, bluesrockové "balls of steel" a ještě něco navíc – to z nich dělá komplexní hudebníky a z jejich vystoupení nadžánrovou improvizační radost,“ napsal o nich například recenzent Petr Michl na serveru freemusic.

David Kollár je absolventem jazzové školy v Prešově. Je organizátorem přehlídek kytaristů pod názvem Guitar n Night. Jeho debut Free Your Minds byl slovenskými hudebními publicisty zařazen mezi špičková alba roku 2005. V roce roku 2007 nahrála kapela své druhé CD s názvem "Way from East". Živá vystoupení jsou vždy smrští jazzu, funku, rocku a blues.

V novojičínském hudebním klubu Galerka na Staré poště vystoupí David Kollar band v pátek 30. ledna od 20 hodin. (mer)