Fotky z výletu, ke které hudbu i text složil Jiří Krhut, je přímá romantická písnička, vypovídající o tajných vzpomínkách, zážitcích, opravdových dopisech i fotkách každého z nás. „ Každý z nás má přeci nějakou tu svou tajnou skrýš, ať už jsou to opravdové fotky, papírové dopisy, dárky, ale taky vzpomínky, příběhy, přání, sny i pocity, prostě úplně přirozené věci, které všichni máme, známe, ale o který dnes už tolik nemluvíme. A o tom psal a stakovou náladou dělal i hudbu", říká Jiří Krhut, autor Fotek z výletu. Píseň natolik oslovila režiséra Vladimíra Skórku (např. seriál Lajna), že se nabídl a rozhodl natočit k ní klip.

Skórka se však na text písně podíval ještě z jiného úhlu, a to jako na fenomén tzv. selfies, Instagramů, Facebooků, lajkování a obecně paralelních životů na sociálních sítích. Chtěl tak poukázat nejen na prázdnotu, vyumělkovanost a stylizování se na sociálních sítích, ale taky na nebezpečí, které při focení selfies může nastat. Podle více zdrojů se na světě od roku 2011 při focení selfie zabilo kolem 300 lidí, a to nejčastěji při pádu, během řízení nebo utonutím. Dalších 33 tisíc lidí se při těchto sebe libých zvěčňováních zranilo. Sám Skórka tak trochu s nadsázkou poznamenává, že jeho zamýšlené poselství v klipu je něco jako bezpečnostní klipy BESIPu. K této zpočátku velmi romanticky vyznívající Krhutovy písni tak vznikl klip přesahující její obsah.

Klip je k zhlédnutí na YouTube kanále kapely

Zdroj: Youtube

O kapele Nedivoč

Nedivoč je ostravská kapela, která loni vydala své debutové album s Vale pletichám. Na desce Vale pletichám najdeme pop, rock, ale i třeba šanson nebo balady. Barvitost debutového alba doplňují svým hlasem hosté jako např. Marie Rottrová, František Segrado, Ester Kočičková nebo Ondřej Ruml. Nedivoč hraje ve složení: bicí - Jiří Krhut (Marie Rottrová, Jaromír Nohavica, Nerez), piano - Jan Uvira (Laco Dezci), basa - Jan Smichovič, zpěv - Svatopluk Tulej, elektrický kytara - Vojtěch Šňupárek

Osada Červený kříž v Mariánských horách, 23. července 2019 v Ostravě.
SERIÁL DENÍKU: Ghetto v kolonii Červený kříž dovádí sousedy až k zoufalství