Martin Hůla, respektive Bonusse narodil v roce 1979. Do roku 2006 hrál v kapele Ememvoodoopöká, se kterou získal žánrového Anděla v kategorii Alternativní a nezávislá scéna za rok 2005. Byl členem kapel Sporto nominované na stejnou cenu v kategorii Elektronická hudba za rok 2009) Phoenix II, Aran Epochal, Plugnplay, působí v projektu Komunisti, příležitostně produkuje a remixuje. Živí se jako grafický designer ve studiu Carton Clan a občasný publicista.

Pod jménem Bonus nahrává a koncertuje od léta 2009 - v současné době společně s Pe.Klem (kytara - Komunisti, ex Hissing Fauna) a Machym (basa - Promiňte umíram, ex Sulk) v sestavě nazvané Martin Tvrdý Trio. Právě v tomto složení přijedou na novojičínskou starou poštu. „Muž mnoha tváří a mnoha stylů u nás nabídne mix písničkářství, elektroniky a rapu, který se nepodobá ničemu, co znáte. Živá kapela, elektronika hustší než úsměv prodavačky, provokativní texty a výsměch, který bolí," lákají v pozvánce na páteční koncert organizátoři z novojičínského Městského kulturního střediska.

Za debutové album Konec civilizace byl nominovaný na žánrovou cenu Anděl v kategorii Hip-hop a RNB, aktuální album Náměstí míru je nominované na cenu hudebních kritiků Apollo.

V Hudební kavárně na novojičínské Staré poště vystoupí Bonus, respektive projekt Martin Tvrdý Trio v pátek 8. června od 20 hodin. (mer)