„Už na páteční odpoledne máme v prostorách kulturního domu naplánované pracovní workshopy s malováním na obličej, tvořivou dílnou, cirkusovou manéží s klauny, kadeřnickým salonem nebo třeba pohádkovým kolem. Poté se představí Divadlo Ententýky s představením Cirkus s myškou Klárou a veverkou Terkou. Obě akce jsou přístupné veřejnosti,“ přiblížila program prvního dne Dagmar Jančálková, ředitelka kopřivnické Základní školy a Mateřské školy Motýlek, která je hlavním pořadatelem této oblíbené akce.

Ještě tentýž den od 18 hodin si děti užijí zábavný pořad se známými umělci. Těšit se mohou například na písničkohraní s Majdou, klauny z Balónkova nebo diskotéku. Mladí novojičínští fotbalisté přezimují v krajském přeboru na špici tabulky.
Mladší žáci se v krajském přeboru neztratili

SOBOTNÍ ČTYŘHODINOVÝ GALAPROGRAM

Hlavnímu programu letošního Motýlku v cirkuse ale bude patřit sobotní odpoledne. Od 14 hodin předvedou účastníci na pódiu svá nacvičená vystoupení plná zpěvu, tance i divadla, k vidění zde bude také výstava fotografií z předešlých ročníků.

Podle informací pořadatelů dorazí na letošní přehlídku více než tři stovky dětí z České republiky i zahraničí, konkrétně z Francie.

„Letošního Motýlka by se mělo zúčasnit asi 330 dětí různého věku a druhu postižení,“ potvrdila účast Dagmar Jančálková s tím, že hlavní myšlenkou akce je integrace postižených dětí a mládeže do společnosti.

V sobotu dopoledne se navíc v prostorách ZŠ a MŠ Motýlek Kopřivnice uskuteční den otevřených dveří.

U deseti osob odhalilo neurologické vyšetření vysoké riziko vzniku cévní mozkové příhody.
Den prevence má alarmující výsledky