Proslulý Kinematograf bratří Čadíků Novojičínskem propluje letošní léto už podruhé. Na čtyři dny tentokrát zakotví ve Studénce v areálu bývalého letního koupaliště, kde svou oponu spustí vždy ve 21 hodin.

Kinematograf bude pro filmové nadšence promítat od středy 9. do soboty 12. srpna. Ve středu filmový minifestival začne s dokumentární road movie o cestovatelské expedici Trabantem do posledního dechu. Čtvrtek bude ve znamení hořkosladké komedie pro muže, kteří mají zkušenosti s manželstvím, a pro ženy, které mají zkušenosti s muži, Teorie tygra.

V pátek si přijdou na své také děti, pohádka Řachanda odvypráví příběh o rozmazlené princezně a dvou ne zrovna poctivých kamarádech. A jako poslední bude v sobotu k vidění romantická komedie o dvou majitelkách malého knihkupectví Všechno nebo nic.

Vstupné je již jako tradičně dobrovolné, přičemž celý výtěžek z něj poputuje na charitativní účely, letos konkrétně na Konto Bariéry. Promítat se ve Studénce bude za příznivého počasí bez deště a silného větru.

TRADIČNÍ LETNÍ KINO NA KOUPALIŠTI

O pořádnou porci filmů letos nepřijdou ani filmoví nadšenci v Kopřivnici. Promítat se tam bude na louce u letního koupaliště, a to v období od 10. do 20. srpna.

„Mezi snímky nebudou chybět zahraniční trháky, ani česká produkce. Střídat se budou jak filmy pro dospělé publikum, tak rodinné snímky a snímky určené hlavně dětem,“ uvedli organizátoři s tím, že ke zhlédnutí bude lákat celkem jedenáct snímků, jako například Anthropoid, Anděl Páně 2, Masaryk, Špunti na vodě či Já, padouch 3.

Venkovní promítání odstartuje po setmění a za dobrého počasí vždy ve 20.45 hodin a vstupenky budou k zakoupení za 50 korun přímo na místě. „Prosíme návštěvníky, aby do kina přicházeli s předstihem. Areál bude přístupný vždy od 19 hodin,“ upozornili organizátoři a také doporučili, aby si lidé s sebou přibalili také deku na sezení a zachumlání se.

Ivana Reková, Anna Macíčková