Každý měsíc jeden interpret zvučného jména. Během první poloviny roku přijedou na Novojičínsko zajímavé a známé kapely zastupující různé žánry. Vybere si mezi nimi snad každý milovník české hudby.

První hvězdou, jež letos na Novojičínsko zavítá, bude přední česká operní pěvkyně Andrea Tögel Kalivodová. Světoznámá mezzosopranistka se představí v kině ve Frenštátě pod Radhoštěm již 29. ledna od 19 hodin, kde zazpívá nejkrásnější árie světoznámých oper. Nebudou chybět ani písně českých skladatelů za klavírního doprovodu Ladislavy Vondráčkové. „Pěvecký recitál této talentované, atraktivní a temperamentní umělkyně je připraven v rámci abonentního cyklu na rok 2015," informuje Zuzana Kalinová z tamního městského kulturního střediska.

Ondřej Havelka

Kopřivnici si pro změnu pro svůj koncert vybral Ondřej Havelka a jeho Melody Makers. „Pestrý repertoár zahrnuje atraktivní skladby širokého žánrového spektra, sweet and hot, od hollywoodských muzikálů až po vrcholná čísla swingových big-bandů," představují kapelu pořadatelé s tím, že ve městě automobilů, konkrétně v tamním kulturním domě, vystoupí Ondřej Havelka a Melody Makers 9. února od 19 hodin.

Plavci

Kdo má rád coutry, neměl by si nechat ujít únorový koncert kapely Rangers Plavci. Tato česká country kapela letos slaví 50 let na scéně a se svým komponovaným pořadem zavítá 18. února také do Nového Jičína.

„Nebude chybět projekce, komentáře, vzpomínky," prozradil k programu Jiří Macíček z novojičínského městského kulturního střediska. Koncert se uskuteční v kině Květen.

Návrat na hudební scénu letos prožívá i Michal Penk. Se svou kapelou přijede do novojičínského hudebního klubu Drago 6. března.

Na akustické turné vyráží i plzeňská kapela Mandrage. „Plánujeme zmapovat celou historii kapely Mandrage tak trochu netradičním způsobem, pomocí divadelní výpravy a s pomocí všemožných talentovaných hostů. Půjde především o kouzlo okamžiku a můžeme garantovat, že diváci se nepřestanou bavit, a trošku ani divit," slibují Mandrage. V rámci divadelního turné zavítá skupina i do novojičínského Beskydského divadla, a to 19. dubna. Koncert, který doplní smyčcové kvarteto, dechové trio či vokalistky, začne v 19 hodin.