Pokud se u nás řekne jazz a swing, velká většina lidí si okamžitě vybaví sympatickou tvář zpěváka, muzikanta, herce, showmana a v neposlední řadě i golfisty Ondřeje Havelky. Drobný muž s brýlkami dokáže zavést spolu se svou kapelou při koncertech každého do minulosti lépe než kdokoliv jiný. Tuto středu tam vezme návštěvníky novojičínského Beskydského divadla. S kapelou Melody Makers předvede svůj program Nejkrasší hudební perly.

Zpěvák a skupina se zabývají populární hudbou raného a vrcholného jazzu a swingu počátku let třicátých až k raným letům čtyřicátým. Pestrý repertoár zahrnuje atraktivní skladby širokého žánrového spektra od hollywoodských muzikálů až po vrcholná čísla swingových big bandů. Orchestr Melody Makers tvoří dvacet hudebníků patnáct instrumentalistů a pět sólistů. Vitální jazzový výraz interpretů je umocňován smyslem pro show, nadhledem a humorem. Strhující hra orchestru je korunována výkony sólistů: zpěváka, speakera a tanečníka Ondřeje Havelky a dámského vokálního kvarteta Sestry Havelkovy.

Ondřej Havelka na jevišti rád improvizuje, nechybí mu humor a své publikum vždy příjemně překvapí. Interpretaci jazzové a populární hudby dvacátých a třicátých let se Havelka jako zpěvák, tanečník a stepař věnuje už od studentských let. Tentokrát do Nového Jičína přiveze program Nejkrasší hudební perly.

„V novém programu přineseme největší hity, jež nám světový swing třicátých a čtyřicátých let zanechal. Zběsilé, virtuózní kusy střídají nesmrtelné sladké melodie. Žhavý americký swing zvedá ze židlí, české písně konejší tvé nervy. Těšit se můžete na korunované brilantními výkony famózního evropského hot-trumpetisty Juraje Bartoše," láká v pozvánce sám Havelka. Všechny kusy hraje jeho kapela s láskou, takže bude pouze na posluchačích, do které z kategorií jednotlivé písně ve svém srdci uloží.

V novojičínském Beskydském divadle vystoupí Ondřej Havelka a kapela Melody Makers dnes, v úterý 20. listopadu, od 19 hodin. (mer)