Letní večer s pěti variacemi rocku se koná v areálu Házenkářského hřiště v Kopřivnici už tuto sobotu. Na pódiu se během večera představí celkem pět kapel. „Čekají nás tři skupiny neobvyklých variací rocku a dvě revivalové kapely reprodukující songy známých interpretů Led Zeppelin a Kabát," vysvětlili v pozvánce pořadatelé.

V Kopřivnici se tak představí například velkopopovická kapela Medicimbal, která originálně propojuje tradiční folklórní cimbál s rockovými hity kapel U2, R.E.M, Pink Floyd a dalších. Druhou kapelou, která se na festivalu předvede, budou Ukulele Troublemakers z Brna. Energická formace potvrzuje fakt, že na ukulele lze zahrát i repertoár známých rockových kapel AC/DC, The Clash, Nirvana, Guns´n´roses či Lenny Kravitz. Neméně zajímavá, rovněž brněnská kapela Misty Ways se zase představí s vlastní autorskou tvorbou, žánrově na pomezí dark metalu, gothic rocku a progresivní emo hudby.

Následovat bude třetí brněnská partička Led Zeppelin Myst kvalitně interpretující skladby známé rockové legendy v provedení s vlastním charismatickým zpěvákem. Posledním bodem programu bude kapela Revival Kabát Morava z Olomouce s převzatými hity nejslavnější české rockové kapely Josefa Vojtka.

V průběhu celé akce se představí také projekt Seberevolta aneb řekni NE!, jehož cílem je motivovat mladé lidi k tomu, aby místo konzumace alkoholu a cigaret dělali něco pro zdraví těla i ducha. Skupina vypracovaných hochů předvede show s cviky a posilováním pomocí vlastního těla. V případě nepříznivého počasí se akce přesouvá do Kulturního domu Kopřivnice.

Rock fesťák se koná v areálu Házenkářského hřiště v Kopřivnici v sobotu 4. srpna od půl sedmé večer. (mer)