Tato kulturně umělecká soutěž je určena všem pionýrským oddílům, školním sborům, „liduškám", ale také dalším zájemcům, kteří umí zpívat, tančit nebo hrát na jakýkoliv hudební nástroj a nebojí se vystoupit na veřejnosti.

„Cílem soutěže Pionýrský Sedmikvítek je vytvoření podmínek pro systematickou konfrontaci umělecké úrovně mladých umělců s možným postupem do závěrečného finále na celostátní úrovni. Snahou pořadatelů je posilování sebevědomí a technické a společenské úrovně začínajících umělců a jejich představování veřejnosti," uvedli kopřivničtí pionýři, kteří tuto akci ve městě automobilů pořádají.

Dodali také, že v letošním oblastním kole, jež odstartuje v 9 hodin, se bude soutěžit ve čtyřech uměleckých disciplínách hudbě, tanci, divadlu a dětské portě.

Ten, kdo by chtěl svůj talent ukázat, avšak nestihl se ještě zaregistrovat, nemusí zoufat. Zapojit se do soutěže mohou zájemci ještě v sobotu ráno, a to po předchozí domluvě s pořadateli.

Do budovy kopřivnického kina by pak měli přijít v 8 hodin s vyplněnou přihláškou a po zaplacení účastnického poplatku ve výši 50 korun už budou moci vstoupit do samotné soutěže.