Díl druhý : Podepsal se úplně všem

Profesionál se srdcem na dlani, tak hodnotí Karla Gotta většina jeho kolegů a přátel. Zcela jistě je na místě přidat, že měl slavík vždy velice krásný přístup ke svým fanouškům.

Když se v roce 2008 jelo turné po Česko-Slovensku, dostal jsem od slavíkova manažera a kamaráda Františka Janečka v Olomouci bojový úkol. Dostat zpěváka z pódia, když se déle než hodinu podepisoval po koncertu svým příznivcům.

František Janeček nechtěl umlěce v žádném případě okrádat o úspěch, ale věděl, že je čeká náročná cesta přes zledovatělou Vysočinu a další den náročný program. Jal jsem se úkolu a šel na pódium. Na oko jsem pořídil pár snímků a přišel ke zpěvákovi. Z úst mi vyletělo: „Mistře, na Vysočině je mlha a místy sněží. Autogramiádu budete muset zkrátit.“

Slavík ani nehnul brvou a dál se podepisoval lidem na fotky, desky a usmíval se do fotoaparátů. Ve chvíli, kdy jsem chtěl větu zopakovat, se slavík otočil a prohlásil, že jej žádná Vysočina nezajímá, jelikož se musí podepsat všem, kteří tady tak dlouho čekají právě na něj.

Sešel jsem z pódia a řekl o situaci Oldovi Havránkovi, který byl nejen Karlův řidič, ale také životní přítel. Ten mě uklidňoval slovy: „Dostat Karla od fanoušků je nadlidský výkon.“ O tom jsem se v dalších letech přesvědčil ještě mnohokrát.

Jiří Krušina – rodák z Opavy začal s Karlem Gottem spolupracovat jako novinář a fotograf Deníku v roce 2004. Absolvoval s ním několik turné a řadu samostatných koncertů po Česku, Slovensku i Německu. Jako člen zpěvákova týmu ho doprovázel na turné v USA a dokumentoval také zpěvákovu poslední návštěvu Ruska v roce 2013. Spolupráci ukončilo v roce 2015 zpěvákovo onemocnění. V současné době působí Jiří Krušina jako tiskový mluvčí nemocnic v Opavě a Krnově.

Spolupráce s Karlem Gottem byla pro Jiřího Krušinu z Krnova splněný dětský sen. Doprovázel ho dvanáct let na cestách jako novinář a fotograf.
Splnil se mi klukovský sen: vozit Karla Gotta, říká bývalý novinář z Krnova
Fantazie Karla Gotta objevila v Krnově továrnu na draky.
Jak Karel Gott v Krnově objevil velkou továrnu na draky