Prvních šest obrazů, takový úsek snímku vznikal v Opavě. Producentka Pavla Krečmerová Šindlářová z PAL production si zdejší divadlo vybrala záměrně.

„Pocházím z Opavy a z menších divadel je podle mě vůbec to nejkrásnější v celé České republice,“ komentovala.

Její produkční společnost se soustředí na filmy inspirované skutečnými životními události. A jeden z nich tvůrcům poskytlo dílo spisovatelky Zory Castillo žijící v Ivanovicích na Hané.

Snímek pojednává o Elizabeth, které zemřela maminka a otec se o ní nedokázal postarat. Osiřelá dívka se kvůli osudové lásce vzdá kariéry úspěšné baletky. Muž, do něhož se zamiluje, má ovšem dvě tváře. Elizabeth je nakonec vystavena i domácímu násilí a dostává se na úplné dno. Dokáže vstát jako bájný Fénix z popela?

Ilustrační foto
Traktorista vjel na přejezd, když se blížil vlak

Hlavní role se zhostí herečka Vlastina Kounická Svátková. Diváci se mohou těšit také na Sašu Rašilova, Vilmu Cibulkovou a další.

„V kině by se film mohl objevit zhruba za rok. Naplánováno je třiadvacet až devětadvacet natáčecích dní. V Opavě se natáčelo pouze v divadle, následně se přesuneme do jiných částí republiky,“ informovala o další práci svého filmového štábu Pavla Krečmerová Šindlářová.

Sama v tuto chvíli ještě nechtěla uvést název chystaného snímku. Má pro to dva velmi dobré důvody. „Jednak bych nechtěla nic prozrazovat dopředu a jednak to zkrátka ještě není vymyšleno. V tuto chvíli máme jen jakýsi pracovní název, který ale rozhodně nemusí být tím definitivním,“ vysvětlovala.

Slezské divadlo v Opavě. Ilustrační foto.
Sezona je pokrytá, divadelní klub na opravu stále čeká