Více než padesátičlenný soubor už má rozhodně co slavit. Vznik orchestru je datován rokem 1912. Původně malý dechový orchestr se záhy rozrostl na velké hudební těleso. Orchestr trvale spolupracuje s předními českými dirigenty a skladateli v oblasti dechové hudby. „Na základě dobrých výsledků byl pozván k veřejné rozhlasové nahrávce svého jubilejního koncertu. Mnohé nahrávky z tohoto koncertu byly tak zdařilé, že se několikrát vysílaly v Československém rozhlasu Ostrava," připomínají jeho členové na svých stránkách.

Orchestr je schopen prezentovat tradiční koncertní českou dechovou hudbu stejně tak jako skladby současných autorů českých i zahraničních. Při festivalových vystoupeních orchestr hraje pochodovou hudbu s účastí mažoretkové skupiny. V Novém Jičíně se můžeme těšit na to nejlepší z jeho repertoáru. „Váženým hostem koncertu bude Karel Bělohoubek, bývalý šéfdirigent Ústřední hudby Armády České republiky.

Program koncertu bude velmi pestrý, přijdou si na své milovníci klasické, dechové i populární hudby. Uslyšíte díla Dvořáka, Bizeta, Chačaturjana, Ježka, ale také Pravečka, Kudeláska, Svobody a dalších," popisují v pozvánce sami muzikanti.

V novojičínském Beskydském divadle oslaví své stoleté výročí Sdružení hudebníků dechového orchestru města Štramberka v sobotu 20. října od 17 hodin. (mer)