Trio Waiting Room bylo založeno v létě roku 2010. Jeho členy jsou Alessandro Di Liberto, klavír, Sebastiano Dessanay, kontrabas a Pierpaolo Frailis, bicí. Přestože se tito muzikanti znají již delší dobu, nikdy dříve neměli šanci spolupracovat v triu. Po několika měsících, které strávili ve zkušebně, se v půlce června 2011 rozhodli vstoupit do nahrávacího studia v Birminghamu.

Nové album již bylo prezentováno na mnohých pódiích v Evropě, zahrnuje některé z nejreprezentativnějších skladeb napsaných kontrabasistou tria během posledních 10 let. „Jedním z hlavních aspektů tria je neustálá pozornost věnována zvuku, čistotě a jasnosti jednotlivých pasáží, takzvanému evropskému dědictví, jak tomu sami říkají, zatímco struktury kompozic jsou velmi blízké standardům amerického jazzu," zvou na koncert v pozvánce organizátoři.

Vynikající jazzové trio ze Sardinie a Velké Británie se během svého letošního turné po České republice představí se svým novým albem Songbook Volume Two. V současné době trio také pracuje na novém repertoáru. Ten se skládá z výběru 10 skladeb napsaných během několika posledních let. I některé z těchto skladeb uslyší návštěvníci čtvrtečního kopřivnického koncertu.

Vůdčí osobností tohoto tria je Alessandro Di Liberto. Špičkový klavírista a profesor jazzového oddělení konzervatoře v Cagliari nahrál četná alba s některými z nejlepších muzikantů z celého světa. Vedle svých studiových nahrávek se zúčastnil četných koncertů a světově proslulých jazzových festivalů jako například North Sea Jazz Festival, Jazz à Vienne a další.

Waiting Room Trio vystoupí v kopřivnické Mandale ve čtvrtek 18. října od 20 hodin. (mer)