Jednotlivé účinkující, kteří se představí v novojičínském areálu na Skalkách, není třeba nijak podrobně představovat. Své jméno si na Novojičínsku budují už roky a patří do škatulky dobře známých.

Hardrockový Věšák hraje svým fanouškům od osmdesátých let. Během doby své existence se v kapele vystřídalo několik muzikantů jako Jarda Bartoň (Citron), Jindřich Kvita (Citron), Luboš Nohavica (Abraxas) a další. „Tvorba je nejvíce ovlivněna především hardrockem a klasickým heavy metalem. Comeback nastal v roce 2000 při příležitosti prvního Kvitafestu na Skalkách v Novém Jičíně," říkají o sobě muzikanti na serveru bandzone.

Dr. Hekto zase hraje styl označovaný jako pivní rock. Začal se skupinou Moravský anděl. Toto spoluhraní trvalo asi rok, během něho se skupina stala populární a mohla si dovolit samostatné hraní. Skupiny se dodnes přátelí a hrávají občas spolu na jednom podiu. Další z vystupujících, Klika NJ Blues, hraje, jak už je z názvu patrné, blues rock. V současné době koncertuje po severomoravských klubech či jiných akcích buď samostatně, nebo s jinými skupinami rockového či jazzového ražení.

Hodně fanoušků jistě přivítá na Skalkách Florien. Kapela po více než patnácti letech existence hraje hudbu různých žánrů, nejvíc jí snad ale sluší škatulka bigbít. Jako speciální host vystoupí na areálu Nostradámus.

Rocková party Rock Oldies s kapelami Věšák, Dr. Hekto, Klika NJ blues nebo Florien se koná v areálu na novojičínských Skalkách v pátek 31. srpna od 20 hodin. (mer)