Skupina Swingtime Band se zabývá autentickou interpretací populární hudby od počátku let třicátých až do pozdních let padesátých. „Repertoár orchestru je postaven především na skladbách významných interpretů své doby, jakými byli například Glenn Miller, Benny Goodman, Les Brown, Count Basie či Frank Sinatra," představují se frenštátští muzikanti na svých webových stránkách.

Na své interpretaci swingové muziky a slavných hitů si velmi zakládají. „K dobovému zvuku orchestru přispívá nejen velmi důkladné nastudování partitur, ale také výkony našich sólistů a zpěváků," říkají.

Orchestr hraje skladby k poslechu i tanci, díky čemuž je schopný účinkovat nejen na samostatných koncertech, ale i na plesech, soukromých akcích, jako součást větších kulturních akcí nebo na podnikových večírcích a podobně. Nedávno jsme je mohli slyšet na frenštátské akci Horečky fest.

Na náměstí vystoupí po roční pauze: „Již tradičně náš orchestr můžete slyšet i v rámci kulturního léta ve Frenštátě pod Radhoštěm. Byli jsme velice potěšeni loňskou početnou diváckou návštěvou a těšíme se, že letos budeme moci udělat radost stejně početnému publiku," těší se muzikanti ve své pozvánce.

Swingtime Band vznikl na podzim roku 2008. Základ orchestru tvoří absolventi Základní umělecké školy Frenštát pod Radhoštěm. Tato skupina muzikantů byla doplněna o další zkušené hudebníky z okolních měst a obcí tak, aby vznikl big band s plným obsazením, to znamená 5 saxofonů, 4 trubky, 4 pozouny a rytmická sekce, kterou tvoří kytara, klavír, kontrabas a bicí.

Koncert kapely Swingtime band se koná na frenštátském náměstí v sobotu 17. srpna od 20 hodin.

Michal Merenda