Nejprve se komorní část sboru představí zítra v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Novém Jičíně, kde se od 16 hodin uskuteční představení díla Requiem Wolfganga Amadea Mozarta. Účinkují sólisté Národního divadla Moravskoslezského v Ostravě, Denisa Žídková soprán, Šárka Maršálková alt, Pavel Ďuríček tenor a Petr Urbánek bas, Pěvecký sbor Žerotín Olomouc a zpěváci novojičínských pěveckých sborů Puellae et pueri, Ondráš a zmíněného Ondrášku. Hudební doprovod obstará Symfonický orchestr Sdružení hudebníků Příbor s dirigentem Zdeňkem Pukovcem.

Ve stejném složení budou moci vyslechnout Mozartovo Requiem návštěvníci kostela svatého Valentina v Příboře, a to v neděli ve 14.30 hodin.

Sbor Ondrášek si pak užije ještě nedělního Velikonočního koncertu v Žerotínském zámku v Novém Jičíně, který spolupořádají obec Bernartice nad Odrou a Sdružení přátel Dětského pěveckého sboru Ondrášek, novojičínský sbor ZUŠ. Na koncertu, který začne v 17 hodin, se jako host představí dětský pěvecký sbor VIVA Sandnes z Norska. „S dětským sborem z Norska jsme se seznámili v USA na soutěži v roce 2014. „Do Nového Jičína přijedou norské děti v neděli z Prahy, kde se účastní mezinárodní soutěže. Protože jsou momentálně v Česku, chtěly této příležitosti využít, setkat se s námi a zazpívat si. Stráví u nás dva dny a v úterý ráno odjíždějí do Krakova, odkud odlétají domů do Norska," uvedla Svatoslava Lenartová, předsedkyně sdružení DPS Ondrášek.