Mezinárodně uznávaný klavírista Martin Kasík vstoupil na světová pódia jako vítěz jedné z nejprestižnějších světových soutěží Young Concert Artists Competition v New Yorku. Koncertoval již v řadě států Evropy – například v Holandsku, Finsku, Španělsku, Německu či ve Spojených státech amerických a v Singapuru.

Absolvoval například také turné s Českou filharmonií po Japonsku a na Tchaj-
-wanu. Martin Kasík je také držitelem ceny Davidoff Prix 2000 pro nejlepšího českého interpreta do 28 let v oblasti klasické hudby a Ceny Harmonie pro nejúspěšnějšího mladého umělce za rok 2002.

Jako sólista vystupoval mimo jiné s Chicago Symphony Orchestra, Minneapolis Symphony Orchestra, pravidelně spolupracuje s Českou filharmonií a Symfonickým orchestrem hl. města Prahy FOK, se kterými podnikl turné po USA a Japonsku. V roce 2008 se stal Martin Kasík prezidentem Chopinova festivalu v Mariánských Lázních. Od roku 2009 vyučuje na pražské konzervatoři.

Jako pedagog působí rovněž na Akademii múzických umění v Praze. V Novém Jičíně nabídne svůj klasický repertoár.

„Těšit se můžeme například na Chopinovo Andante spianato a Velkou brilantní polonézu nebo Lisztovu Španělskou rapsodii," potvrdila v pozvánce Alena Svobodová z Beskydského divadla. Koncert Martina Kasíka se koná v novojičínském Beskydském divadle ve středu 12. února od 19 hodin.

Michal Merenda