Loňský počin občanského sdružení Mladí, ale schopní byl sondou, zda festival, kterým se prolíná více různých žánrů, navíc od málo nebo vůbec známých autorů a muzikantů, má vůbec právo na život. „Je to akce na podporu mladých začínajících umělců z Oder a okolí," vysvětlil před rokem důvod Jiří Kucharz, zakladatel zmíněného občanského sdružení a dodal, že by tímto počinem rovněž chtěli motivovat zejména mladé obyvatele k pořádání akcí podobného typu.

Loňská premiéra se docela povedla, a tak je tady pokračování v podobě druhého ročníku, na jehož konání se spolupodílí také město Odry. Stejně jako loni, se veškeré dění bude odehrávat na parkovišti u bývalého koupaliště ve Vítovce a na plochách u hasičárny či v areálu bývalé kuželny.

Začátek je v 15 hodin a milovníci muziky se mohou těšit na Jiříkovou vizi, kapelu, v níž hraje mimo jiné také Jiří Kucharz, Jana Kunzeho & Hičhaikum projekt, zahrají stále skvělí HC3, raperské vlohy podbarvené tvrdší muzikou předvedou 4 Jokers, další solidní nářez lze čekat od kapely Born a představí se rovněž další oderská partička OMD.

Mezi jednotlivými vystopeními nebo při nich je možno prohlížet exponáty výstav autorů Dot Novotné, Pavly Rozkopalové, Mirky Šímové, Majky Halaštové, Lenky Tymrákové či Michala Mecy. Fotopracemi se bude prezentovat také Fotoklub Odry. Chybět nebude ani autorské čtení, tentokrát v podání Ondřeje Štefaňáka, Dominika Rolného a Janele z Liků.

V konečném výčtu nabídky nesmějí chybět umělečtí kováři, fireshow, orientální tanec v podání Malhaji a tribal dance.
„Pro účastníky budou připraveny workshopy, stanové městečko, čajovna a další občerstvení," doplnil Jiří Kucharz. (mer)