Zájemci si ji mohou přijít prohlédnout každý všední den mezi 14. a 18. hodinou odpoledne až do 24. září. Vstup je volný.

Kampus, který roste za Divadlem Antonína Dvořáka, se stane místem pro sportovní aktivity a umělecké obory. Jeho základ budou tvořit dva objekty - univerzitní Zázemí sportu a behaviorálního zdraví a Klastr umění a designu.

Na Černé louce pokračuje stavba kampusu Ostravské university.
Navštivte výstavu City Campus Černá louka v ateliéru MAPPA Ostrava

„Už za rok budeme kolaudovat naše nové budovy na Černé louce. Konečně nastal čas veřejnosti ukázat, co všechno do centra Ostravy přinesou,“ řekl rektor Ostravské univerzity Jan Lata.

Takto vypadala stavba na konci srpna:

Expozice představuje zejména architektonické návrhy obou budov a plány na jejich budoucí využití. „Snažíme se vysvětlit, že nejde jen o samotné domy, ale hlavně o aktivity a zážitky, které lidem přinesou. Je tam například rozepsáno, jaké sporty si tam lidé budou moct vyzkoušet nebo kam všude budou mít přístup,“ upřesnila Michaela Davidová z Ostravské univerzity. Na výstavě je také možné si nový kampus projít ve virtuální realitě.

Studenti střední průmyslové školy stavební z Havířova si prohlédli stavbu kampusu na Černé Louce, 28. června 2021 v Ostravě.
Kampus na Černé louce je asi nejzajímavější stavbou kraje. Podívejte, jak roste

„Je správné, že se Ostravská univerzita a Městský ateliér prostorového plánování a architektury spojili, aby formou výstavy seznámili Ostravany s velmi blízkou budoucností Černé louky a jejího nejbližšího okolí. Moc se těším, že nový univerzitní kampus, jehož výstavbu Ostrava významně podpořila, přispěje k dalšímu oživení centra města,“ uvedl ostravský primátor Tomáš Macura.

Součástí výstavy byla také online diskuze k projektu kampusu, která se uskutečnila v úterý 7. září. Hosty byli rektor Jan Lata, městský architekt Ondřej Vysloužil, architekt Klastru umění a designu Kamil Mrva, projektant budovy Zázemí sportu a behaviorálního zdraví Pavel Hynčica, děkan Pedagogické fakulty Daniel Jandačka a proděkan Fakulty umění Michal Bárta. Na záznam celé diskuze je možné se zpětně podívat na Facebooku nebo YouTube kanálu Ostravské univerzity.

Vizualizace. Takto by měla vypadat Černá louka a její okolí v Ostravě nejpozději do roku 2022.
PODÍVEJTE SE: Kampus Ostravské univerzity na Černé louce roste jako z vody

Zájemci si mohou expozici City Campus Černá louka přijít prohlédnout každý všední den mezi 14. a 18. hodinou do Městského ateliéru prostorového plánování a architektury MAPPA, který se nachází na adrese Nádražní 17, Moravská Ostrava. Vstup je volný. Výstava začala 3. září a její konec je naplánován na 24. září.