Tou první by měl být nový projekt Kino Senior, který chce kino, pokud to situace dovolí, zařazovat do svého programu od září. Další novinkou je nevídaný benefit pro návštěvníky, lépe řečeno pro jednoho šťastlivce. Ve spolupráci s firmou Cykloservis Prašivka kino připravilo velkou losovací soutěž s názvem „Do kina pěšky a domů na kole“. 

1
Kameraman z Nového Jičína: Kultura byla mým celoživotním koníčkem

Soutěž potrvá od 1. června 2020 do 1. dubna 2021, zapojit se může každý návštěvník kina. Marian Žárský, ředitel městského kulturního střediska uvedl, že pravidla jsou jednoduchá. „K zakoupené vstupence návštěvník získá herní kartu, kterou vyplní a vhodí do připravené schránky ve foyer kina. Takto může učinit opakovaně, při každé návštěvě kina. Čím vícekrát frenštátské kino navštíví, tím zvyšuje svou šanci na výhru,“ popsal systém soutěže Marian Žárský.

První dubnový den majitel cykloservisu Miroslav Prašivka z odevzdaných karet jednu vylosuje. Ten, jehož jméno bude na kartě, získá skutečně atraktivní cenu - elektrokolo v hodnotě 50 tisíc korun. „I když to bude první dubnový den, ubezpečuji, že to nebude apríl,“ dodal Marian Žárský.

V pondělí 1. června kino zahajuje v 18 hodin českým psychologickým thrillerem Poslouchej, od 20 hodin promítá český dokumentární film o sexuálních predátorech V síti. 

Novojičínské koupaliště od prvního červnového dne otevírá.
Na novojičínské koupaliště mohou přijít první plavci
Letiště Leoše Janáčka v Mošnově se opěr zprovoznilo.
Letiště Leoše Janáčka v Mošnově opět funguje