Zuzana Stirská sbírala profesionální hudební ostruhy už jako dítě. Coby malé děvčátko vystupovala například po boku Jiřího Suchého v jeho hrách a pořadech jako například Čarodějky, Kytice, Ten pes je váš?.

V roce 1981 emigrovala do západního Německa, kde se po těžkých začátcích dostala až na samotný vrchol německé hudební scény. Zpívala i s takovými hvězdami jako je soubor Jamese Lasta nebo dokonce s Mikem Oldfieldem. V německém Göttingenu vystudovala hudební vědu a poté, co se u nás poměry změnily, přestěhovala se s manželem i s dětmi zpátky do Prahy.

V Česku se vrátila ke kořenům - hostovala v divadle Semafor s takovým úspěchem, že ji Jiří Suchý znovu požádal o stálou spolupráci. Tentokrát jí na tělo napsal celý pořad s názvem Zuzana se vrací, ve kterém na oplátku jako host vystupuje zase on. „Dnes je Zuzana Stirksá známá taky coby výtečná interpretka gospelové písně. V roce 1999 dokonce založila dnes velmi oblíbený soubor Gospel Time,“ připomněl pro Region hudební publicista Richard Boryna.

Ve štramberském Kostele sv. Jana Nepomuckého vystoupí Zuzana Stirská v pátek 11. prosince od 18 hodin. (mer)