Doufejme, že Bobošíková byla nezaujatá a hájila jen mravní principy, když 6.6. podala návrh na odvolání Reného Kühna a Zdeňka Šarapatky z Rady ČT. Obvinila je z nemorálního, totalitářského, diskriminačního a protiústavního jednání. Čím naplnili skutkovou podstatu takového hříchu? Radní se zeptali na politické smýšlení Jaroslava Pizura z Bruntálu, který přijel do Prahy s nimi podiskutovat jako televizní koncesionář. Podle výkladu Bobošíkové radní občana Pizura dehonestovali dotazy, zda náhodou není sympatizant SPD.

Radní ČT netušili, že tento koncesionář je emeritní politruk Československé lidové armády. Jde o legendárního soudruha nadpraporčíka Jaroslava Pizura, který spoustu let na Politicko výchovné světnici PVS vykonával Politické školení mužstva PŠM. Záložáci, kteří ve strážní rotě v Dětřichově nad Bystřicí strávili dva roky života poslechem Pizurova světonázoru, si dodnes vypráví jeho popletené hlášky. Někteří na jeho lampasácké monology vzpomínají veselou optikou Černých baronů, ale pro jiné bylo Pizurovo školení psycho torturou a symbolem nemorálních, totalitářských, diskriminačních a protiústavních praktik v armádách Varšavské smlouvy. Možná jim úsudek zkreslilo trauma nedobrovolné vojenské služby.

Jaroslav Pizur se jménem občanů Bruntálu zeptal Rady ČT, co v neděli po obědě máme dělat s dětmi, když se chtějí dívat na televizní pohádku, ale na ČT24 i na ČT1 vysílají souběžně Otázky Václava Moravce, který nepozval Okamuru. Radní si mohli odpustit diskriminační dotazy na SPD. Měli se Pizura věcně zeptat, zda dokáže nedělní vysílání ČT24 nebo ČT1 přepnout dětem na Déčko, nebo potřebuje poradit jak se to dělá.