Muže srazilo vozidlo v Suchdole nad Odrou v pátek večer. Že se nejednalo o banalitu, potvrdil zásah záchranářů, kteří byli na místo okamžitě přivoláni.

„Stejně jako v minulých dnech, se i tato událost odehrála po setmění. Záchranná služba byla o střetu chodce s vozidlem v Suchdole nad Odrou informována krátce po páteční osmnácté hodině. Na místo události vyslali operátoři posádku rychlé lékařské pomoci ze stanoviště v Novém Jičíně," okomentoval nehodu tiskový mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Podle jeho informací zasahující lékař zjistil, že pětapadesátiletý muž utrpěl vážná a život ohrožující poranění v oblasti hlavy a dolní končetiny.

„Pacienta s poruchou vědomí museli záchranáři zaintubovat a připojit k přístrojem řízené ventilaci. Po zajištění žilních vstupů zahájili podávání potřebných léků a postiženého připravili k transportu do zdravotnického zařízení," sdělil záchranář a dodal, že zraněného chodce poté sanitním vozidlem přepravili do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě, kde byl předán do péče lékařů urgentního příjmu.