Týmy ZZS MSK zasahovaly ve čtvrtek 23. července odpoledne u vážného úrazu na Novojičínsku. Operátoři záchranné služby přijali ve tři čtvrtě na čtyři informaci z obce Lukavec, podle níž došlo k poranění muže motorovou pilou. Na místo události vyjela ihned posádka rychlé zdravotnické pomoci z Fulneku a k misi vzlétl vrtulník LZS z Ostravy.

Služba senior a baby taxi v Novém Jičíně
Nový Jičín rozšiřuje služby baby a senior taxi

"Pětašedesátiletý muž se poranil při práci s motorovou pilou tak nešťastně, že došlo k závažnému tepennému krvácení. Pacient byl v době příjezdu záchranářů v bezvědomí a přímém ohrožení života. Jeho dýchání selhávalo a bylo nutno zajistit mu umělou plicní ventilaci," uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Přes poskytovanou odbornou péči došlo u postiženého během zásahu k zástavě krevního oběhu a týmy ZZS musely zahájit resuscitaci. Muži byly zajištěny žilní vstupy i vstup do kostní dřeně a podávány léky, stejně jako infuzní roztoky. "Záchranářům se podařilo obnovit činnost srdce a po dalších opatřeních pacienta připravili k transportu. Předán byl na urgentním příjmu ostravské Fakultní nemocnice, jeho stav byl v té době stále velmi vážný," doplnil mluvčí. 

Podnik Varroc Lighting Systems Nový Jičín
1500 zaměstnanců bude znát pravdu do 48 hodin aneb plošné testování ve Varrocu