Pracovníci krajského operačního střediska přijali tísňové volání z obce Trojanovice krátce před osmnáctou hodinou.

„V hotelu Beskyd byl nalezen muž s poraněním hlavy. Na místo byla vyslána nejbližší posádka rychlé zdravotnické pomoci, následně také lékařská rendez-vous a do záchrany se zapojili i letečtí záchranáři," popsal zásah Lukáš Humpl, mluvčí krajských záchranářů.

Šestapadesátiletý zraněný muž byl nalezen ve sklepě pod příkrými schody, ze kterých spadl, když šel patrně přiložit do kotle.

„Podle volajících byl v době, kdy jej nalezli, při vědomí, v okamžiku příjezdu záchranářů však již nereagoval. Jeho stav se jevil jako život ohrožující a zasahující lékař kromě zjištěného zranění hlavy vyslovil podezření také na poranění mozku," uvedl dále Lukáš Humpl.

Zdravotníci muži zajistily žilní vstupy a zahájily podávání léků. Lékař provedl inkubaci dýchacích cest a postižený byl připojen k přístrojem řízené ventilaci.

„Po naložení krčního límce byl pacient vynesen ze sklepních prostor na vyprošťovacím rámu. Záchranáři jej sanitním vozidlem přepravili na hřiště v sousedním Frenštátě pod Radhoštěm, které pomohli pro přistání vrtulníku LZS osvětlit hasiči," dodal mluvčí s tím, že letečtí záchranáři následně pacienta šetrně přepravili do další péče na urgentním příjmu Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.