Policejní mluvčí René Černohorský uvedl, že ve výše uvedené době doposud neustanovený řidič blíže nezjištěného motorového vozidla s přívěsným vozíkem jel ve směru od kruhového objezdu u supermarketu Penny do centra města, přičemž nedal přednost desetiletému chlapci, který v tu chvíli v místě kráčel po přechodu pro chodce.

Stavba kruhového objezdu propojujícího ulice Gen. Hlaďo, K nemocnici a 28. října v Novém Jičíně, snímek z 16. června 2022.
OBRAZEM: Stavba rondelu v Novém Jičíně s sebou nese různá omezení

„Řidič nezjištěného automobilu tak lehce zavadil pravou stranou vozu o nohu chodce, který následně upadl na zem. I když neznámý muž z automobilu vystoupil, poté ihned nastoupil zpět a odjel neznámo kam. Chlapec utrpěl zranění lehkého charakteru s jednorázovým lékařským vyšetřením a ošetřením v novojičínském nemocničním zařízení,“ sdělil René Černohorský.

Místo dopravní nehody, která se stala 15. června 2022 v ulici Záhuní ve Frenštátě pod Radhoštěm.Místo dopravní nehody, která se stala 15. června 2022 v ulici Záhuní ve Frenštátě pod Radhoštěm.Zdroj: Policie ČR

Policejní mluvčí doplnil, že ke zranění žádné jiné osoby nedošlo, avšak pro řádné zadokumentování spisového materiálu je velmi nutný výslech a vyjádření uvedeného neznámého řidiče a rovněž případných svědků. Jakékoli pozitivní informace k celé záležitosti lze telefonicky sdělit na novojičínská policejní čísla 974 735 577 nebo 974 735 251. Za kladné poznatky policisté děkují.