"V úterý 19. července 2022 v odpoledních hodinách operační důstojník přijal naléhavé oznámení o pohřešování devětašedesátiletého muže. Policistům bylo sděleno, že měl své bydliště v Nošovicích opustit kolem poledne a do půl páté se nevrátit domů. Vzhledem k jeho špatnému zdravotnímu stavu se manželka rozhodla věc oznámit na tísňovou linku 158. Léky bez kterých se neobejde, nechal doma, a tudíž by mohl být v přímém ohrožení života," uvedla mluvčí moravskoslezské policie Eva Michalíková. 

Beskydy, Lysá hora.
Velká pátrací akce v Beskydech: výšlap na Lysou horu měl pro muže šťastný konec

"Bez užití léků přitom muži hrozilo ochabnutí svalstva, tedy i nebezpečí pádu a následného apatického šoku, kdy by si sám nedokázal pomoci. Museli jsme brát v potaz také aktuální klimatické podmínky. Další skutečností byla informace, že muž neměl u sebe ani mobilní telefon," pokračuje mluvčí policie. 

Na základě těchto získaných informací policisté ihned rozjeli pátrací akci na teritoriu obvodního oddělení Nošovice. Do pátrací akce byly nasazeny téměř čtyři desítky policistů ve spolupráci s dobrovolnými hasiči obcí Dobrá a Nošovice.

Společnost Distep začala vyklízet hotel Centrum ve Frýdku-Místku v květnu 2022.
Památka na socialistickou ikonu: Frýdek-Místek draží sklenice z hotelu Centrum

Společně propátrávali veřejná místa, kontaktovali osoby blízké a známé pohřešovaného, ale také prověřili zdravotnická zařízení, vše s negativním výsledkem. Vzhledem k tomu, že část obce Nošovic je situována v rozsáhlém zalesněném terénu, policisté se zaměřili zejména do těchto míst.

"Kolem deváté hodiny večerní hledání mělo pro muže šťastný konec. Policisté z obvodního oddělení Hnojník poblíž dálničního přemostění v zalesněném a travnatém prostoru našli na zemi ležet muže, který byl silně dehydrovaný a ve špatném zdravotním stavu. Jednalo se o pohřešovaného muže. Na místo byla přivolána rychlá záchranná služba, která si seniora převzala," dodala mluvčí policie.