Informace o dopravní nehodě převzalo operační středisko Zdravotnické záchranné služby před šestou hodinou ranní na lince tísňového volání.

„Havárie se udála na silnici u Příbora, ve směru na Frýdek-Místek. Na místě události zasahovaly tři posádky ZZS MSK, dvě zdravotnické a jedna lékařská," uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl, jenž upřesnil, že členové posádek ošetřovali celkem čtyři pacienty. Těžké zranění utrpěla jednatřicetiletá žena, která zůstala v jednom z havarovaných vozidel zaklíněná.

„Posádky záchranné služby ji ošetřily s poraněním hlavy, břicha, horní a dolní končetiny. Byla zajištěna krčním límcem a po vyproštění uložena do vakuové matrace," pokračoval Lukáš Humpl.

Další dvě ženy, ve věku osmadvacet a jednačtyřicet let byly ošetřeny se středně těžkými poraněními, a to hrudníku, respektive hlavy. Posledním zraněným byl třiačtyřicetiletý muž, u něhož zasahující lékař zjistil poranění horní končetiny a hlavy.

„Všichni pacienti byli ošetřeni v rámci přednemocniční neodkladné péče a poté transportováni sanitními vozidly na chirurgickou ambulanci nemocnice v Novém Jičíně," doplnil mluvčí moravskoslezských záchranářů.

Provoz na silnici byl omezen do 8.15 hodin, podle novojičínského okresního policejního mluvčího Petra Gřese policisté prověřují okolnosti dopravní nehody.