O nešťastné události informoval Marek Dvořák, urgentní lékař, který je známý svým osvětovým profilem na instagramu. "Dnes jsme byli u chlapíka s náhlou zástavou oběhu. Jdete po horách, dobrá nálada, krásné počasí, výhledy. Najednou vás začne pálit na hrudní a pak tma… Nic nevnímáte. Vaše okolí vidí, jak padáte k zemi a lapavě se nadechujete," popsal Dvořák průběh náhlé srdeční příhody.

Tou dobou prý náhodou kolem procházeli dva turisté, zdravotní sestra Bára a také doktor Petr. Oba byli v civilu, avšak okamžitě zahájili resuscitaci.

První návštěvníci Sky Bridge na Dolní Moravě, 13.5.2022
VIDEO: Sky Bridge 721, visutý most na Dolní Moravě, se otevřel prvním turistům

"Zaklekli, stlačovali mu hrudník, Bára zajistila žilní vstup, podali mu správné léky, organizovali záchranu, dělali všechno tak správně, profesionálně a s takovou čistou snahou pána zachránit," popsal lékař Marek Dvořák. Na místo se vydaly také dvě krajské jednotky záchranné služby, a také vrtulník z Fakultní nemocnice v Hradci Králové.

Zdravotníci se do hůře přístupného terénu dostali za pomoci horské služby. "Ani po hodinové resuscitaci se však muže nepodařilo zachránit," uvedla mluvčí krajských záchranářů Alena Kisiala. Co bylo příčinou podle ní není možné určit. "Jednalo by se o čistou spekulaci," dodala.

Marketingový ředitel resortu Tomáš Drápal se o událost dozvěděl posléze. "Ani nám lékaři či horská služba, která na místě zasahovala, nesdělili žádné bližší informace," řekl Deníku.

Unikátní visutý most měří 721 metrů.
KOMENTÁŘ: Všechno musí mít limit. I turismus pod Sněžníkem

Nejdelší visutý most na světe je otevřený měsíc. První turisté se po něm prošli v pátek 13. května.