Během dvaceti minut stačil v Ostravě nabourat hned tři automobily. Nejprve na ulici Bohumínské před křižovatkou s ulicí Dědičnou narazil zezadu do vozidla Škoda Octavia, které zastavilo na červenou. Po nehodě pokračoval přes Orlovskou ulici směrem na Mariánskohorskou ulici. „Muž jel v levém jízdním pruhu a zhruba sto metrů před čerpací stanicí dostal smyk,“ popsala situaci mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Auto skončilo ve svodidlech, od kterých se odrazilo zpět na silnici, kde se střetlo s nákladním automobilem Tatra 815. „Po nehodě vyjel řidič mimo komunikaci, kde přes vyvýšený obrubník a zatravněnou plochu přejel do prostoru čerpací stanice a narazil do zaparkovaného nákladního vozidla značky Fiat Ducato,“ dodala Holčáková.

Následný rozbor krve ukázal, že řidič má v sobě téměř tři a půl promile alkoholu. Škoda na autech činí pětašedesát tisíc korun, oprava svodidel přijde na deset tisíc korun. Při vyšetřování vyšlo najevo, že hříšník nemá patřičné řidičské oprávnění.

Policejní komisař mu již sdělil obvinění pro trestné činy ohrožení pod vlivem návykové látky, řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění, maření výkonu úředního rozhodnutí a neoprávněného užívání cizí věci.

Řidič byl již roce 2007 odsouzen za trestné činy maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění k nepodmíněnému šestitýdennímu trestu. Soud mu také uložil zákaz řízení na dva roky a pokutu ve výši pětadvacet tisíc korun.
Trestní stíhání je vedeno na svobodě. Muži nyní hrozí až tři roky vězení.