Jak uvedl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje Ladislav Lang informaci o nehodě osobního a nákladního automobilu na dálnici přijalo zdravotnické operační středisko krátce po půl jedné hodině odpoledne.

"Ke zraněným byl vyslán vrtulník letecké záchranné služby spolu s dvěma pozemními posádkami ze stanoviště ve Fulneku a Studénce," doplnil dále Lang.

Záchranáři na místě nehody ošetřovali dva pacienty.

Klimkovický tunel. Ilustrační foto.
Klimkovický tunel uzavřou až v neděli večer

Čtyřicetiletý muž si stěžoval na bolest dolní končetiny a hrudníku. Po podání léků a ošetření byl ho záchranáři převezli na urgentní příjem do Fakultní nemocnice v Ostravě.

Dalším pacientem byl osmatřicetiletý muž, který při nehodě utrpěl poranění hlavy a popáleninu dolní končetiny. Dotyčného do stejné nemocnice transportoval vrtupník. Také on podle slov mluvčího na místě se zdravotníky komunikoval.

"V osobním automobilu cestovaly ještě dvě osoby, které zůstaly po nehodě zaklíněné. Zasahující lékař byl nucen konstatovat jejich smrt pro zranění neslučitelná se životem," doplnil závěrem Lang s tím, okolnosti nehody vyšetřuje Policie ČR.

Vlak smetl auto na přejezdu v Pržně.
Vlak smetl na přejezdu mezi Baškou a Pržnem auto, řidička zemřela