K nehodě došlo v ulici Okružní, kde měl 44letý chodec přecházet vozovku v místě mimo přechod pro chodce a byl sražen osobním vozidlem Opel, které řídil 23letý muž.

Ve městě je nový úsek silnice od dohledem kamer. Úsekové měření nechala radnice nainstalovat v Ostravské ulici při výjezdu z Havířova směrem na Ostravu. V místě je povoleno jet rychlostí 50 km v hodině.
Pozor! V Havířově číhá na řidiče další úsekové měření. Je v Ostravské ulici

 "Svědek nehody a následně policisté z oddělení hlídkové služby začali poskytovat zraněnému muži první pomoc, ve které pokračovali přivolaní zdravotníci. Přes veškerou snahu všech záchranářů muž bohužel svým zraněním na místě podlehl. U řidiče byla dechová zkouška a rovněž orientační test na přítomnost omamných látek s negativním výsledkem," řekla mluvčí moravskoslezské policie Pavla Jiroušková. 

Příčinu úmrtí a případné ovlivnění návykovými látkami u chodce objasní nařízená soudní pitva. Míru zavinění a další okolnosti tragické události prověřují havířovští kriminalisté ve spolupráci s dopravními policisty.

Ilustrační foto.
Do Polska můžete na výlet i za nákupy. Jen na 12 hodin. V neděli mají zavřeno

Krajské zdravotnické operační středisko obdrželo informaci v podvečer před půl šestou. Na pomoc vyjela havířovská posádka RZP a vzlétli letečtí záchranáři z Ostravy.

"Čtyřiačtyřicetiletý muž nejevil po nehodě žádné známky života. Zasahující lékař ZZS u něj zjistil poranění hlavy, hrudníku a dolních končetin. Započatá resuscitace i veškerá snaha obnovit činnost srdce postiženého, se ukázaly jako marné. Lékař musel nakonec konstatovat smrt muže," řekl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. 

Bohumín-Skřečoň, letecký snímek.
Obchvat Bohumína-Skřečoně, Dětmarovic a Dolní Lutyně dostal opět zelenou