"V jednom z vozidel utrpěl řidič zranění neslučitelná se životem a z druhého vozidla desítky minut zdravotníci resuscitovali řidiče, který bohužel svým zraněním také na místě podlehl," uvedla mluvčí policie Pavla Jiroušková s tím, že příčiny úmrtí a případné ovlivnění návykovými látkami u obou řidičů určí nařízené soudní pitvy.

"Okolnosti a příčiny této tragické události zjišťují dopravní policisté ve spolupráci s novojičínskými kriminalisty. Vozidla zajistí z důvodu dalšího zkoumání jejich technického stavu," dodala Jiroušková.

Lidé v Hošťálkové na Vsetínsku zapalují svíčky na místě, kde byl v úterý 17. listopadu 2020 zavražděn šestatřicetiletý muž.
V Hošťálkové hoří svíčky za zemřelého, vrah čeká ve vazbě na soud

Silnice mezi Frenštátem pod Radhoštěm a Lichnovem musela být dočasně uzavřena. Zprůjezdněna byla kolem 14. hodiny.

Na místo vyjel také tým rychlé zdravotnické pomoci a vzlétl vrtulník letecké záchranné služby.

"V jednom z vozidel zůstal zaklíněn muž, jehož totožnost záchranáři neznají. V okamžiku příjezdu záchranářů nejevil žádné známky života. Při nehodě utrpěl mnohočetná poranění, kterým na místě podlehl. Zasahující lékař již mohl jen konstatovat jeho smrt," řekl k zásahu Zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje (ZZS MSK) u tragické události mluvčí Lukáš Humpl.

Zásah u tragické dopravní nehody u Lichnova na Novojičínsku v sobotu 21. listopadu 2020.Zdroj: ZZS MSK

"Třiašedesátiletý účastník střetu zůstal zaklíněn ve druhém automobilu. Utrpěl poranění hrudníku, břicha, horní a dolní končetiny. Zprvu komunikoval, jeho stav se však v průběhu vyprošťování velmi rychle zhoršoval. Upadl do bezvědomí a došlo u něj k zástavě dechu i krevního oběhu," popsal dále Humpl.

Ilustrační foto.
Muž a žena na sociální síti vyhrožovali smrtí muslimům, čeká je trest

Po vyproštění zahájili záchranáři rozšířenou resuscitaci. Prováděli nepřímou srdeční masáž, zavedli vstup do kostní dřeně a zahájili podávání léků. "Lékař zajistil dýchací cesty intubací a pacient byl připojen k přístrojem řízené ventilaci. Veškeré pokusy o záchranu však byly marné a musely být ukončeny jako neúspěšné," konstatoval mluvčí ZZS MSK.