Ve čtvrt na dvanáct se v obci Skály střetl cyklista s traktorem. Dvaašedesátiletý muž utrpěl vícečetná poranění, a to v oblasti hlavy, zad a horní končetiny, byl však při vědomí.

Kráva zranila muže na břiše

"Krátce po šestnácté hodině převzali operátoři záchranné služby informaci o napadení krávou v obci Horní Benešov. Sedmašedesátiletého muže při útoku zvíře těžce zranilo na břiše a pacient se nalézal v šokovém stavu," popsal mluvčí záchranářů. 

Letečtí záchranáři a přítomné pozemní týmy ZZS poskytly všem třem zraněným přednemocniční neodkladnou péči, a poté byli vzdušnou cestou přepraveni na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice.

Provoz parních vlaků byl kvůli technickým problémům přerušen, ale stejně máme důvod vyrazit na Osoblažku. V Třeměšné funguje Bistro na kolejích a jízda motorovým vlakem Českých drah je zážitek ze světa železničních veteránů.
Osoblažská úzkokolejka jak ji neznáte. Na letošní sezonu nabízí náhradní program

Před desátou hodinou ranní vrtulník záchranářů startoval do obce Dobrá na Frýdecko-Místecku, kde došlo k pracovnímu úrazu dvaadvacetiletého muže.

"Při práci se soustruhem odlétl od stroje kus kovového materiálu a zasáhl pacienta, který zůstal několik minut v bezvědomí. Zasahující lékař zjistil poranění hlavy a vyslovil podezření na poranění mozku," řekl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.