„Řidič, který se svým vozem narazil do betonového sloupu, zůstal zaklíněný uvnitř a nejevil známky života. Lékař konstatoval smrt a hasiči proto vyčkali na místě na vyšetření nehody dopravní policií, až poté tělo vyprostili pomocí hydraulického zařízení,“ informoval Lukáš Popp z Hasičského záchranného sboru.

Jeho jednotky společně se zdravotnickými záchranáři zasahovaly i v Ostravě-Radvanicích a opět byly na scéně hydraulické kleště k vyprošťování osob. „Ve dvou havarovaných automobilech utrpěli dva muži středně těžká poranění,“ řekl mluvčí zdravotníků Lukáš Humpl.

Sanitky podle něj první březnový den vyrážely v regionu v průběhu pouhých čtyř hodin k šesti vážným bouračkám.

„Všechny se staly mezi tři čtvrtě na čtyři a osmou hodinou. Ošetřovali jsme při nich celkem třináct lidí. Včetně cyklistky zraněné v Prostřední Suché, osmileté dívky polské národnosti, jež utrpěla spolu s další ženou poranění při nehodě na dálnici D1 u obce Vrážné i čtyř pasažérek autobusu, který sjel do příkopu ve Starém Městě na Brutnálsku,“ upřesnil.

Mimo silnici se ocitlo v sobotu ráno také auto v Kyjovicích kousek od Ostravy.

„Skončilo převrácené na boku, takže velitel zásahu po vyšetření nehody volal vyprošťovací speciál ze stanice v Zábřehu, který dostal vůz zpět na komunikaci,“ doplnil za hasiče Popp.

Vyprošťování automobilu v Kyjovicích

Zdroj: Youtube
Charita Krnov vypravila společně s dalšími partnery dva kamiony s humanitární pomocí pro Ukrajinu. Do cíle ve Slavjansku by měly dorazit v sobotu.
Kamiony s humanitární pomocí jedou z Krnova na Ukrajinu
Ilustrační foto
Ostravské městské policii přišel výhrůžný dopis obsahující prášek