Jakubčovice ve Vyškově sice brzy prohrávaly po dělovce Zaťoviče, ale bleskovou odpověď si přichystal jakubčovický kapitán Michálek, jenž se prosadil po výtečné nabídce od Davida Molnára. V 9. minutě už se Baracuda těšila z obratu, když nedůrazu domácí defenzivy využil Kamil Molnár, jenž pohotově přehodil Vitáska.

Úvodní minuty druhé půle pak patřily aktivnějším Jakubčovicím, které tou dobou udělaly důležitý krok k cennému vítězství, když během pouhých 26 vteřin odskočily do náskoku 4:1. Nejprve se po přihrávce Šarana prosadil střelou mezi nohy domácího brankáře Ďurica a krátce po rozehrávce si dali oba zmínění úspěšné gólové repete. Vyškovský Amor Lazor reagoval oddechovým časem a hrou bez brankáře, ale ani to na velmi dobře hrající Baracudu, který jistil velmi dobře chytající Pavelka, neplatilo. Nakonec to domácím přece jenom vyšlo, protože ve 30. minutě snižovali po narážečce na 2:4. 

Aktivní Jakubčovice však nadále hýřily aktivitou a ve 36. minutě přidal na zcela zaslouženou výhru definitivní štempl Pavel Zagol, jenž trefil z vlastní poloviny prázdnou branku, a který těžil z dobré práce Vavroše, jenž obral o míč jednoho ze soupeřů. To už bylo moc na domácího Pallu, jenž nepříznivý stav rozdýchával jen těžko, protože nesmyslně sestřelil Petra, po kterém se vzápětí ještě ohnal. Místo červené karty se však pouze žlutilo.

„Domácí hráli jednoduše a každou akci zakončili střelou na branku, ale většinou mimo. My hráli svoji hru a brzo se nám podařilo utkání otočit. V úvodu druhého poločasu jsme se dvakrát rychle prosadili a domácí začali ihned hrát power-play. Domácím se ale hra v power-play nedařila a postupně od ní ustupovali. Ve druhém poločase nás ještě navíc podržel brankář Pavelka. Výborným nasazením jsme zápas zaslouženě vyhráli,“ zhodnotil úspěšnou vyškovskou misi hrající kouč Baracudy David Molnár.

V BRNĚ SE PÁLILO OSTRÝMI

Jakubčovické futsalisty pak čekala ještě středeční dohrávka v Brně proti tamnímu celku Atraps-Hombres, ale než se stačili pořádně rozkoukat, tak v polovině 3. minuty prohrávali již 0:3. „To bohužel výrazně ovlivnilo celý zápas. V prvním poločase se hrálo ve vysokém tempu a nemohli jsme pak hrát trpělivě svoji hru, ale pořád jsme museli jenom dotahovat. Navíc jsme se ani jednou nedostali na rozdíl jediné branky,“ připomněl tragický start hrající kouč Jakubčovic, jehož tým prohrával po první dvacetiminutovce, v jejímž závěru nahradil v brance Pavelku Strempek, 3:5.

Když pak Brno odstartovalo druhý poločas stejně drtivě, jako ten první, nedostala se Baracuda k vážnějšímu dramatu a po výsledku 6:12 si připsala teprve druhou porážku v sezoně.

„Soupeř byl na nás dobře připravený. O přestávce jsme si řekli, že se dají uhrát nějaké body, ale domácí vyhráli nakonec zcela zaslouženě. My jsme hráli naivní futsal a udělali jsme daleko více chyb, než soupeř. Zkusili jsme pak i hru bez gólmana. Dali jsme nějaký gól, ale taky jsme inkasovali, ale alespoň jsme si to vyzkoušeli směrem k příštím zápasům,“ sdělil závěrem David Molnár.

Už tento pátek nastoupí jakubčovická Baracuda na své domácí palubovce v Odrách, kde od 19.30 přivítá atraktivní Baník Ostrava, který doposud posbíral o jediný bod méně.

 

Nedělní 6. kolo:

SK AMOR LAZOR VYŠKOV – TATRAN BARACUDA JAKUBČOVICE N. O. 2:5 (1:2)

Branky: 2. Zaťovič (Palla), 30. Ševčík (Lukeštík) – 3. Michálek (D. Molnár), 9. K. Molnár (Petr), 23. Ďurica (Šaran), 23. Ďurica (Šaran), 36. Zagol (Vavroš). Rozhodčí: Klečanský, Havlík. ŽK: Jindra, Palla – Petr, Michálek. Diváci: 200.

Tatran Baracuda Jakubčovice nad Odrou: Pavelka – Petr, Vavroš, K. Molnár, Ďurica, Zagol, Šaran, Michálek, D. Molnár.

 

Středeční dohrávka 4. kola:

FC ATRAPS-HOMBRES BRNO – TATRAN BARACUDA JAKUBČOVICE N. O. 12:6 (5:3)

Branky: 1. Šidla, 2. Jílek, 3. Frimmel (Šidla), 15. Bulušek (Matyska), 19. Matyska, 21. Šidla, 22. Frimmel (Bulušek), 25. Frimmel (Matyska), 26. Mužík (Jílek), 35. Bulušek, 38. Ryšavý, 39. Ryšavý – 4. Šaran (K. Molnár), 16. Ďurica (D. Molnár), 20. Michálek (K. Molnár), 24. Malina (Michálek), 33. Michálek (Ďurica), 34. Michálek (Zagol).

Tatran Baracuda Jakubčovice nad Odrou: Pavelka (19. Strempek) – Malina, Vavroš, K. Molnár, Ďurica, Zagol, Šaran, Michálek, D. Molnár.