Utkání zatím posledního pátého kola sehráli novojičínští basketbalisté na domácí palubovce proti týmu Opava B. Bylo to velké drama se šťastným koncem pro domácí, kteří mohli nakonec oslavit těsné vítězství 80:79.

„Měli jsme dobrý vstup do zápasu, ale prostřední část utkání jsme prospali, tam jsme byli hodně vlažní a nesoustředění,“ hodnotil průběh duelu trenér Nového Jičína David Hájek.

„V poslední čtvrtině jsme to pak všechno doháněli. Řekl bych, že s velkou dávkou štěstí a odvahy se nám podařilo nakonec o jeden bod vyhrát. Bylo to ale o jedné střele,“ připomněl Hájek, že utkání mohlo skončit opačným výsledkem, kdyby Opavští v závěru dostali míč do koše, což se ovšem nestalo a vzápětí se prosadili domácí.

„Z výsledku jsem samozřejmě spokojený, s průběhem utkání ale spokojený být nemůžu,“ zůstal po utkání při zemi Hájek.

Po krátké úvaze pak vyjmenoval hned několik nedostatků, který by rád u svého týmu do příštích zápasů odstranil.

„Máme rezervy hlavně v obraně a v rychlejším přechodu do protiútoku. Musíme se rychleji rozhodovat s míčem, abychom se dostali k více snazším košům. Kdyby se nám to povedlo, to by byl můj sen.“

Zároveň trenér Hájek mírní euforii, která by snad mohla vzniknout při pohledu na tabulku.

„Jsme sice třetí, ale je to způsobeno i tím, že hrajeme hodně zápasů doma. Ve druhé půlce soutěže budeme zase hrát více venku, takže nám povinnost velí se držet nahoře a pak si pohodu přenést do venkovních zápasů,“ uzavřel Hájek.

BK NOVÝ JIČÍN – BK OPAVA B 80:79 (19:22, 20:23, 16:13, 25:21).
Trojky: 12:4. Doskoky: 42:34. Bloky: 6:0. Ztráty: 19:9. Nový Jičín: Klímek, Jakubů (6), Kelar (22), Pindroch (8), Janík (17), Leczo (7), Omaník (3), Hrabovský (4), Choleva (13).

Petr Sumbal