Po hokejovém klubu z Helsinek by se měli sportovní fandové na Novojičínsku naučit vnímat další celek s žolíkem ve znaku. Futsalový tým Jokerit Kopřivnice se nezastavil ani v krajském přeboru a od letošního ročníku se může těšit na účast ve třetí nejvyšší futsalové soutěži u nás.

O výsledcích novojičínských zástupců v prvním kole se dočtete v úterním vydání týdeníku Region.

Tréninkové jednotky si vzal nově na povel zkušený Michal Buček, jenž se tak stává hrajícím trenérem mužstva, jehož vedoucím je Libor Kružliak.

Kopřivnický celek založili v roce 2008 Karel Prchal ve spolupráci s Janem Jiříčkem. Oba dva jsou, spolu s Radkem Hanzelkou, posledními třemi hráči, kteří hrají v klubu od samého založení dodnes. „Myšlenkou bylo udělat výběr z městské ligy KMK v Kopřivnici a zkusit futsal, což se podařilo. Přihlásili jsme se do nejnižší soutěže a za pět sezon jsme se dostali do divize," připomněl výjimečnou bilanci kapitán mužstva Karel Prchal.

Od nadcházející sezony založil Jokerit také B tým, jenž začne v nejnižší okresní soutěži, kterou je 2. okresní třída. „Pro jeho vznik jsme se rozhodli po loňské sezoně. Je to pro nás posun hlavně v tom, že nyní máme větší hráčskou základnu a můžeme společně trénovat. Navíc zapracováváme i mladé hráče, kteří zvýší kvalitu a konkurenci," prozradil dále jeden ze zakladatelů klubu.

Z loňského kádru už v týmu nefiguruje Adam Hanus, do B týmu se z rodinných důvodů přesunuli Tomáš Baar, Radek Hanzelka a Jan Huška.

FC JOKERIT KOPŘIVNICESOUPISKA „A" TÝMU

Brankář:
Jakub Medek

Hráči:
Michal Buček
Ondřej Kocian
Radim Šimek
Jan Jiříček
Karel Prchal
Petr Kružliak
Aleš Juříček
Filip Čevela

Mužstvo posílil v brance, na přestup z Laviny Kopřivnice, Alexander Klyčuk a v poli Mario Čegan z SVP Tsunami a dále Filip Talpa z FU Kopřivnice.

Nově registrovanými hráči jsou pak Josef Burget, Radek Kubela, Pavel Střelec, Tomáš Makový a Petr Pešat. „S tréninky jsme začali v září a s novým trenérem přišly nové futsalové poznatky, které nás snad posunou z hlediska taktiky dopředu. Účast hráčů A týmu na tréninku byla dobrá, ale v nově budovaném B týmu by to mohlo být lepší. Zčásti za to může velký fotbal. Snad si v průběhu zimy vše sedne," přeje si Karel Prchal, jenž byl, s 27 brankami, čtvrtým nejlepším střelcem loňského krajského přeboru. „Byla to pro nás super sezona. Všichni hráči chtěli hrát a chodili spolehlivě. To nakonec rozhodlo a našem prozatím největším úspěchu v historii, kterým bylo celkové vítězství v krajském přeboru," ohlédl se za uplynulou sezonou kapitán Jokeritu.

A kam by to chtěli Kopřivničtí dotáhnout letos? „Těžko říct. V soutěži je sice pouze osm týmů, ale většina má zkušenosti z druhé ligy, kterou nehrají jen kvůli financím. Kvalita soutěže bude určitě na úrovni. Střed tabulky by pro nás byl jistě dobrý začátek," prohlásil Karel Prchal, podle něhož budou na špici Krmelín nebo Náklo. „Silné budou určitě Jakubčovice a také United FM, který se letos spojil z druholigovým Komaxem a vytvořil jeden tým," řekl závěrem kapitán nováčka soutěže.

Kopřivnice rozehrála ročník 2013/2014 pátečním večerním duelem na palubovce Krmelína, který hraje svá domácí utkání ve sportovní hale v Brušperku.