Fanzóna se samostatným programem je na B7 opravdovou novinkou. Co vás k jejímu vytvoření vedlo?

Každoročně závodníky doprovází řada fanoušků, které tvoří příbuzní a známí závodníků, ale nejen ti. Nechtěli jsme, aby jen přejížděli z údolí do údolí, ale měli také nějakou zábavu. Lidé si chtějí užít jedinečnou atmosféru, která při závodu panuje. Emoce, radost, ale i vyčerpání a bolest. To všechno vás vtáhne do „dění“. Proto jsme ve spolupráci s areálem NAPILE Ostravice vytvořili místo pro všechny, kteří si budou chtít zafandit a vychutnat si závod z druhé strany.

Kdy celý program vlastně začíná?

Fanzóna bude pro veřejnost připravena v sobotu 2. září od 7.00 do 16.00hodin. První závodníci sice přicházejí na Ostravici už mnohem dříve, ale to jsou sporťáci, kteří se tady jen napijí a běží dál. Ten hlavní dav čekáme dopoledne a kolem oběda. Jak pro soutěžící tak pro jejich příznivce je zde připraveno občerstvení, kulturní program a také několik překvapení.

Prozradíte některá z nich?

Závodníci a jejich fanoušci se mohou těšit na rozhovory se soutěžícími nebo telemost, tedy video spojení s cílovým prostorem. Tam už uvidíme ty nejlepší v cíli. Propojí se nám tak Ostravice s cílem ve Frenštátu pod Radhoštěm. Některá překvapení si navíc necháváme skutečně až pro návštěvníky.

Součástí fanzóny je nově také MINI B7. O co se jedná?

MINI B7 jsme vytvořili zvláště pro děti, které si budou moct vyzkoušet, jaké to je, zdolat sedm nejvyšších horských vrcholů. Připravili jsme pro ně zmenšeninu celého závodního profilu. Ta je vytvořena z balíků slámy a její zdolání dá celkem zabrat. Intervalový závod MINI B7 se rozjede v sobotu v 8 hodin a bude probíhat až do 14 hodin.

A co čeká v Ostravici závodníky?

Pro ně i pro ty, kteří se rozhodnou pokračovat je zde tradičně připravena občerstvovací stanice a odpočinková zóna včetně houpacích sítí. Vytrvalci tu budou moct načerpat síly na další část závodu. Mnoho z nich už tady možná skončí, říkáme tomu, že je to takový malý cíl B7 – z Lysé hory na Ostravici a domů. (red)