Jane, těší vás po výrazné porážce alespoň trochu, že jste se stal nejlepším střelcem Kopřivnice v Praze?

Těší, víc mě ale mrzí naše hrozná obrana. Vůbec jsme nevěděli, jak máme pokrýt sbíhající křídla. Vlastně jsme netušili, jak na celou Duklu.

O fotbalové Spartě se před několika lety říkalo, že její soupeři prohrávají už v Průhonicích 0:2. Kolik jste tam prohrávali vy?

Tam jsme ještě neprohrávali. Máte ale pravdu, že jsme hráli hrozně ustrašeně. U Průhonic jsme si ještě říkali, že v Praze navážeme na remízu s Plzní a dáme Dukle zabrat. To jsme ale nezvládli.

Čím jste se chtěli prosadit?

Hlavně rychlými útoky. Ty se nám sice docela dařily. Nesplnili jsme ale druhý plán, a to hrát ze zabezpečené obrany. Soupeři stříleli z volné ruky. Ani v postupném útoku jsme si nedokázali dát balon rychle dokola, tak, jak jsme chtěli.

Jak moc vám chyběl distancovaný tvůrce hry Radek Bajgar?

Neuvěřitelně a nejenom na hřišti. V šatně nám vždycky psychicky moc pomáhá. Škoda jeho červené karty, mohli jsme tu hrát důstojnější partii.

Venku nechcete být „otloukánkem", nicméně jím jste. Čím to, že doma dokážete zabrat?

To vážně nevím. To snad nejde ani popsat. To už je taková kopřivnická tradice. Vždyť jsme snad čtyři roky nevyhráli venku. Nevím. Doma nás ženou skvělí fandové a hraje se nám tam dobře. Venku nás nikdo nepodpoří.

Loni jste se pouze zachraňovali. Co udělat proto, abyste byli letos v tabulce výš?

To není otázka pro mě. V mužích mám odehraný teprve druhý zápas. Musím všechno ještě okouknout. Jisté ale je, že se bez obrany nedá hrát.

HC Dukla Praha – KH Kopřivnice 35:25 (19:11)

Sestava a branky Dukly: Rangl, Petržala – Petružela 1, Kern 2, Komárek 4, Kastner 1, Šik 7/1, Mráz 2, Piskač, Kotrč 6/1, Polášek 6, Reichl 1, Syřínek 2, Šůstek 3. Trenér Pauza.

Sestava a branky Kopřivnice: Fabián, Chalupa – Meca 3, Lipový 2, Střelec 3, Ja. Gřes 3, Bukovský 1, Petřík, Ji. Gřes 4/1, Fulnek 1, Reček 2, Mičola 1, Hanus 4, Hojník 1. Trenér Vávra.