„První dva sety byly ve znamení souboje extraligových hráček naší Lucky Poláškové a jejich Martiny Mrázkové. Bohužel nám to vůbec nešlo na bloku a slabě jsme hráli i v poli. Prohodil jsem smečařky, začali jsme víc hrát středem, a podařilo se vyhrát set. Čtvrtý set byl vyrovnaný do stavu 20:20, pak ale přišly naše chyby na příjmu, servisu a v útoku a soupeř díky nám set i utkání vyhrál," ohlédl se za prvním utkáním proti béčku Přerova trenér ŠSK Bílovec Vítězslav Pjentak.

Ve druhém utkání začal Bílovec dobře, a k dispozici měl dokonce dva setboly. Po zbytečných chybách však nakonec ukořistily set domácí volejbalistky po výsledku 27:25. Následující dvě sady ale patřily Bílovci. „Velké zlepšení naší hry bylo hlavně na bloku a v poli, a to znamenalo naše vedení. Čtvrtý set pro nás začal opět dobře, ale bohužel musela odejít Lucka Polášková, která jela hrát extraligu do Brna, a nezvládli jsme koncovku, kdy opět naše chyby pomohly soupeři set vyhrát," smutnil bílovecký kouč. Na řadu tak přišla rozhodující pátá sada, jež byla jasně v bílovecké režii.

„Nevěřil jsem, že se poté holky ještě zvednou, ale nastoupily na ně výborným servisem a blokem a suverénně set vyhrály. Musím pochválit libero za odvedenou hru a servis naší nahrávačky, která podávala výborně obě utkání. Pořád se potýkáme s výpadky na příjmu a špatnými začátky prvního utkání," připomněl dále Vítězslav Pjentak.

Vedoucí celek tabulky z Nového Jičína doma nedal větší šanci šestému Uherskému Hradišti a soupeři povolil v obou zápasech jediný set. Svěřenkyně trenéra Jakubíka tak ve 28 utkáních ztratily pouhých 10 sad. „Utkání jsme začali hrát až moc vlažně a soupeř nás přehrával jak v bojovnosti, tak v kvalitě. I když jsme první utkání nakonec vyhráli, s předvedenou hrou jsem nebyl spokojený. Do druhého zápasu už byly holky lépe koncentrované a bylo to z naší strany lepší. Obě výhry znamenají, že nás už nikdo nesesadí z prvního místa, a holky tak mají jistotu prvenství," uvedl spokojený trenér Nového Jičína Roman Jakubík.

Soutěž nyní čeká pauza, další utkání jsou na programu až 8. března. Nový Jičín zajíždí na palubovku Vsetína a Bílovec se představí v Palkovicích proti tamnímu druhému týmu tabulky.

Nový Jičín - Uherské Hradiště 3:1 (22, -22, 14, 19) a 3:0 (26, 13, 21)

Nový Jičín: Uhrová, Šímová, Pacherová, M. Pavelková, Kohoutová, Zajícová, Jurasová, Bujnošková, Karásková, Czyžová, Václavíková. Trenér: Roman Jakubík.

Přerov B - Bílovec 3:1 (18, 18, -17, 20) a 2:3 (25, -14, -17, 21, -4)

Bílovec: B. Kaletová, J. Pavelková, Fusíková, Zelená, Polášková, Míčková, Ondrušová, Hošová, Rozehnalová, libero Seidlerová. Trenéři: Vítězslav Pjentak a Radomír Surák.