„Kvůli nemoci a škole jsme měli velké potíže dát vůbec dohromady sestavu. K dispozici nebyly ani juniorky. Utkání jsme nezačali dobře, nešlo to na příjmu a ani na bloku. Nakonec jsme zvládli koncovku prvního setu a pak, až na pár slabších momentů v útoku, jsme měli zbytek utkání pod kontrolou," hodnotil první duel s předposledním celkem druholigové tabulky trenér Bílovce Vítězslav Pjentak.

Ve druhém zápase urvaly první set hostující volejbalistky, a Bílovec tak musel dohánět manko jedné sady. Po nezdaru v prvním setu se však domácí družstvo rozjelo a dokráčelo k výhře 3:1. „Do druhého zápasu jsme nastupovali oslabeni o nahrávačku Kristu Fusíkovou a smečařku Lucku Poláškovou. Začali jsme hrát doplněni o juniorku Danielu Fojtů a bez hráčky na střídání. Smečařka Markéta Kukučová šla nahrávat, a zvládla to skvěle. Na smeč jsme posunuli juniorku Fojtů. První set jsme prohráli. Trvalo, než si holky zvykly na jiné postavení. Další tři sety už jsme ale nedali soupeři šanci. Holky zahrály velmi dobře. Moc se mi líbil výkon juniorky Daniely Fojtů, jež hrála s velkým přehledem," uvedl spokojeně kouč bíloveckých volejbalistek, jehož svěřenkyně si tak před posledním kolem zajistily konečné 5. místo.

„Úkol umístit se do šestého místa už tak máme splněn," těší Pjentaka.

Volejbalistky ŠSK Bílovec zakončí sezonu už tuto sobotu v Uherském Hradišti. První utkání startuje v 10 hodin. 

ŠSK Bílovec - VO TJ Lanškroun 3:0 (25, 16, 15) a 3:1 (-24, 17, 21, 17)

Bílovec: K. Fusíková, J. Pavelková, M. Ondrušová, K. Zelená, L. Polášková, M. Kukučová, L. Míčková, N. Donné. Trenéři: Vítězslav Pjentak a Radomír Surák.