„Do zápasu jsme nastoupili bez nemocné blokařky Faldíkové. Hrál se výborný a velmi vyrovnaný volejbal. Pořád se ale potýkáme s nevyrovnaným výkonem, kdy děláme zbytečně nevynucené chyby a jsme málo důrazní v útoku. Vždy potřebujeme víc pokusů, abychom udělali bod. Tento zápas byl opravdu vydřený a nám se podařilo vybojovat důležité body," řekl s úlevou domácí trenér Vítězslav Pjenták.

Druhé střetnutí bylo jasnou záležitostí celku z Hané, který Bílovci nepovolil zisk ani jedné sady. „První set jsme se snažili, ale pak to nešlo. Pořád nejsme kompletní a nemůžeme střídat, jak bychom potřebovali. Soupeř se dostal do pohody a vcelku snadno utkání zaslouženě vyhrál. Teď už bude důležitý každý bod. Potřebujeme uhrát ve čtyřech utkáních pět bodů," nastínil Vítězslav Pjenták.

Výsledek: Bílovec - OP Prostějov 3:2 (-25, 22, 24, -19, 8) a 0:3 (-20, -14, -14).

V sobotu 16. března čeká bílovecké svěřenkyně Vítězslava Pjentáka a Josefa Stoklasy domácí utkání proti druhému celku tabulky z Palkovic. Soupeř z Frýdecko-Místecka dosud prohrál pouze šest utkání a patří k favoritům soutěže. První utkání začíná v 10 hodin v hale GMK. Přijďte povzbudit bílovecké ženy v dalších druholigových bojích.